top of page

Perler for folk er en musikkduo bestående av Hilde Norland Gundersen på sang og Arne Olav Hageberg på sang, gitar og andre strengeinstrumenter. Repertoaret består av sangene vi opplever er vår folkemusikk: salmer og åndelige viser. Disse perlene trer vi på en trå av blues og gospel, folkemusikk og køntri. Håpet er å lage et smykke som er både elegant, tøft og vakkert.

Arne Olav om Hilde: Første gong eg møtte Hilde var ho bare ei av mange unge som kom til Oslo for å studera og synga, og eg ein av mange som kom for å spela gitar. Den fabelaktige stemma hennar oppdaga eg først over tacoen ein fredagskveld mange år seinare. Tre Sopranos fylte Beat for beat-studioet med alt ein mann kan drøyma om: fargerike kjolar, flirtande blikk og himmelsk song. Der og då fekk eg meg ein ny favorittvokalist. Treng eg å seia at eg blei glad då eg  flytta til Skien og oppdaga at det var her ho budde og song, til og med i den same kyrkja der eg var begynt å gå?

 

I dei femten eller noko åra som gjekk frå første gong vi nikka til kvarandre i Oslo til eg såg henne att bak tacolefsa, hadde Hilde altså gått under min musikalske radar. Det eg hadde klart å unngå var for eksempel hennar ti år som sentral solist i Oslo Gospel Choir, koring for D-Sound, Nora Noor, Torunn Eriksen og Ylvis, og samarbeid med skodespelarar som Dennis Storhøi og Kim Haugen. For ikkje å snakka om Ibsen- plata Markblomster og potteplanter, saman med Espen Gjelstad Gundersen og Frøydis Grorud, og Tre Sopranos si juleplate Sanger til desember, der Hilde syng saman med Nina Gromstad Hognes og Anne Gravir Klykken.

 

Men nok namedropping. Poenget er jo ikkje kven ho har sunge med før. Poenget er at ho har lyst til å synga med meg no, og at ho gjer det sånn at eit ruskete skisseopptak frå ei tilfeldig øving kan få meg til å frysa på ryggen og fella tårer. Det er poenget. Ja, og så det at du òg kan få høyra henne om du kjem på ein konsert med oss. Det er kanskje det eigentlege poenget. 

 

Hilde Norland Gundersen

Hilde om Arne Olav: Hvilken glede det er å kunne samarbeide med denne mannen! Jeg er nemlig i den heldige situasjon at gitarist, sangeren og låtskriveren Arne Olav Hageberg vil spille og synge sammen med meg! Huhei, så gøy! Ja: grisegøy, rett og slett!

 

Hos noen mennesker står det aldri stille når det gjelder kreativitet og skaperkraft. Det bobler rett og slett over, det ligger alltid en ny idé på lur, en spennende annerledes vei å gå, noe som bare må prøves ut ... Slik opplever jeg Arne Olav. Hans lek med både ord og melodier er sjelden. Det finurlige, det undrende, det ærlige – dette står sterkt hos Arne Olav. Slikt blir det god musikk av, som for eksempel kan høres på hans to album: Sjela til ein mann (2009) og Råoljekjærleik (2013).

 

Jeg liker innmari godt Arne Olavs tilnærming til musikk, nerven i tekster og melodier, ”historiefortelleren” som han er, og hans evne til å få gitarer i alskens fasonger til å leve (dette er helt spesielt bra). ”Å gi sanger nytt liv” har fått en fornyet mening for meg etter at vi to begynte å spille sammen. I tillegg til å traktere gitarene, synger han vakkert også, og vi har oppdaget at stemmene våre står til hverandre som søskenstemmer. Dette er jo en stor fordel når man er en duo. 

 

Til sist: gitarmagiker Arne Olav Hageberg: han er verdt mange konsertbesøk helt solo. Han treffer rett i hjertet, og nå gleder jeg meg enormt til å leke med han. Bli med, du og!

Arne Olav Hageberg

bottom of page